
GrandFeu betekend esthetiek en comfort in één.
GrandFeu pannen staan voor de hoogste kwaliteit in pannen. De gietijzeren braadpannen zijn van buiten en binnen voorzien van een emaillelaag. Het voorkomt roesten en het plakken van voedsel aan de binnenkant.

Hoe te gebruiken?
Potverzorging
- Na het uitpakken van de nieuwe pot, spoel je hem licht af met heet water en afwasmiddel – nu is de pot klaar voor gebruik.
- Als de pot heet is, laat hem dan minstens een paar minuten afkoelen voordat je hem wast.
- Als de bodem erg gefrituurd is, dompel de pot dan een paar uur onder in warm water.
- Gebruik geen scherpe schuurmiddelen. Voor moeilijk te verwijderen resten kunnen zachte nylon of zachte schurende sponzen worden gebruikt, evenals verschillende scherpe borstels. Gebruik geen metalen gereedschappen of zeer sterke schuurmiddelen, omdat u het glazuur kunt beschadigen.
- Een paar trucs om je te helpen verbrand voedsel te verwijderen: voeg warm water toe aan de pot, voeg een beetje zout toe en breng het water aan de kook. Laat het water vervolgens volledig afkoelen en was het verbrande voedsel op de gebruikelijke manier weg.
- Of week de pot eerst in heet water, voeg een beetje afwasmiddel toe en schraap tijdens het wachten voorzichtig de vlekken af met een zachte spons. Als de vlekken nog steeds niet verdwijnen, voeg dan een beetje azijn en zuiveringszout toe aan de pot, verwarm en spoel af met heet water.
- Houd de pot niet nat, droog hem altijd goed. Ongecoate delen van het product kunnen, wanneer ze nat worden bewaard, gaan roesten.
Gebruik van de pot
- Grand Feu is geschikt voor inductie, kookplaten, gasfornuizen, ovens en grills.
- Het is ruim, met een zwaar gietijzeren deksel. Het houdt warmte lang vast en verdeelt het gelijkmatig binnenin. Voedsel bereid en achtergelaten in de pot blijft lang warm, rijpt en wordt nog lekkerder.
- De stoofpot kan worden gebruikt om voedsel te koken. Het kan worden bewaard in de koelkast met bereide halffabricaten of voor het serveren van voedsel op een warme dag.
- Het zware deksel houdt vocht vast dat zich ophoopt op de speciale uitsteeksels op het deksel en bevochtigt het gerecht gelijkmatig.
- Bij gebruik van de Grand Feu moet een laag tot middelhoog vuur worden gebruikt. Dit levert de beste resultaten op. Laat de pot geleidelijk opwarmen. Als het recept hoge hitte vereist, verlaag dan de warmte tot de gewenste temperatuur. Bij hoge temperaturen wordt de pot alleen gebruikt voor het bakken van brood.
- Het wordt aanbevolen om houten of siliconengereedschappen te gebruiken voor het mengen.
- Voeg eerst vet toe aan de Grand Feu en verwarm tot de vereiste temperatuur. De olie is heet genoeg als er een zachte rimpeling op het oppervlak is. Lichte borrels en schuimvorming tonen de juiste temperatuur voor boter en andere vetten. Als het vet begint te roken of de boter bruin begint te worden, is het te warm en moet het iets worden afgekoeld voordat het verder gaat. De snelste manier om dit te doen is om de pan even van de warmtebron te halen.
Aandacht! Verwarm geen droge pot.
Schade aan de potten als gevolg van onjuiste verzorging en gebruik van de pot valt niet onder de garantie.